Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowy pudding ryżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier puder 20 g
rodzynki 2 łyżki
półtłuste mleko 2 łyżki
cynamon 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 1 szt
ryż 40 (na pudding)

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowy pudding ryżowy

Piekarnik rozgrzać do temperatury 150stC. Wszystkie składniki włożyć do płytkiego żaroodpornego naczynia o pojemności 600 ml i dobrze rozmieszać.
Naczynie wstawić do piekarnika i piec 1,5 godziny, do czasu aż ryz będzie miękki.
Odstawić, aby ostygł i podawać z dodatkiem duszonych jabłek lub gruszek.
Można również schłodzić w lodówce i podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak