Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z Bananami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
kefir 0,5 litra
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżka płaska
cukier 3 łyżki
cukier puder w/g uznania
banan 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z Bananami

Mąkę przesiać dodać 2 jajka, proszek do pieczenia, cukier kefir. Wszytsko dokładnie wymieszać mikserem lub blenderem. Ciasto powinno byc gęstsze niż na naleśniki. Na samym końcu dodać banany pokrojone w krążki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie racuszki odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 26.05.2011 10:31
racuchy to nie jest moja ulubiona potrawa, ale te muszą być super
ewasylwia 19.02.2011 10:25
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak