Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1/2 kg
mąka 1 łyzka
masło 1 łyżka
mleko 1/2 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Selery duszone

Selery obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Włożyć do niewielkiej ilości wrzącej osolonej wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy miękkie oprószyć mąką, dodać mleko, zagotować. Włożyć masło, przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.05.2013 21:23
Ciekawy pomysł.
cooleczka 05.10.2012 19:08
dla mnie coś nowego :)
Wafelek2601 21.03.2012 11:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak