Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kilo
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Kucharek przyprawa uniwersalna
sos ciemny 1 saszetka
margaryna do smażenia
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulek

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

mieso myjemy,i kroimy w kostke.na rozgrzana patelnie dajemy mieso i posypujemy pieprzem,kucharkiem i slodka papryka i podsmazamy, gdy mieso jest juz podsmazone podlewamy je woda i dajemy liscie laurowe i ziele angielskie i dusimy pod przykrycieem.gdy mieso bedzie miekkie robimy sos i wlewamy do miesa mieszamy do zagotowanie jesli gulasz bedzie wodnity zageszczamy woda z maka.gotowe.podajemy z makaronem lub kasza

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 09.08.2011 17:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak