Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowiec.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały mielone 20 dag
jaja 10 szt
cukier 12 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka 1 łyżka
cynamon 1 łyzeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowiec.

Z podanych składników ubić biszkopt wsypać mąkę, bułkę, migdały, cynamon i proszek. Upiec w temp.170°C przez 40min. Po przestudzeniu przekroić na trzy części.
Krem:
2 galaretki cytrynowe+3łyżeczki żelatyny
200g cukru pudru
500g twarogu(ja użyłam tłustego)
sok z jednej limonki ub cytryny
2 cukry wanilinowe
800g kremówki
skórka z jednej cytryny
Galaretkę rozpuścić w połowie zalecanej ilości wody i dodać dodatkowo 3 łyżeczki żelatyny.
Twaróg utrzeć z cukrem, c. waniliowym oraz sokiem z limonki i startą skórką z cytryny. Dodać ostudzoną galaretkę.
Ubić kremówkę, jak tylko krem serowy zacznie tężeć delikatnie wymieszać ze śmietaną, wyłożyć na biszkopty. Pozostawić do schłodzenia na ok. 2 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak