Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana kaszą i mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
mięso gotowane 30 dag
przecier pomidorowy 1 szkl
bulion drobiowy 1 szkl
śmietanka 3 łyżki
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
kasza jęczmienna 1 gotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana kaszą i mięsem

Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć miąższ. Zmielone mięso połączyć z ugotowaną na sypko kaszą dodać drobno posiekaną i zrumienioną na maśle cebulę, przyprawić do smaku, wymieszać. Połówki cukinii napełnić farszem, ułożyć w rondlu, podlać bulionem i dusić do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy wymieszany z mąką, zagotować. Zdjąć z ognia, sos wymieszać ze śmietanką, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pipi765 23.01.2012 16:44
pyszne
mirosława4 13.01.2012 13:47
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak