Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z folii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia
cytryna 1 sztuka
koperek 1 pęczek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
czosnek 4-6 ząbków
por 1 sztuka
śmietana kremówka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z folii

Filet z łososia opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. każdy jeden dowolnie przyprawiać ja użyłam gotowej przyprawy do ryb i odstawić na co najmniej 2-3 godzinki. Następnie pora pokroić w cienkie paseczki i poddusić na oliwe w garnuszku do miękkości. Folię aluminiową wyjąć posmarować ją oliwą z oliwek położyć na to 2 plasterki cytryny wcześniej dokładnie wyszorowaną i 30 sekund sparzoną wrzątkiem. Następnie położyć łososia i przykryć do duszonym porem. Wycisnąć czosnek 1-2 ząbki na każdy kawałek rybki. Całość posypać świeżo siekanym koperkiem. Na końcu polać kremówką 1-2 łyżki. Piec w mocno nagrzanym piekarniku do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.05.2014 22:16
wspaniale musi smakować
IlonaAlbertos 23.06.2012 11:59
Wygląda wspaniale.
agugu1989 13.02.2012 11:47
dobre
monika141 11.09.2011 08:19
super wygląda
Agnieszka_B 21.02.2011 11:38
Uwielbiam łososia, jeszcze w takim zestawieniu.... Super!
ewasylwia 19.02.2011 10:26
apetycznie wygląda
aginaa 19.02.2011 10:07
ale mi ochoty na łososia narobiłaś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak