Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt
białko 1 szt
wino 2 łyżki
olej sezamowy 1/2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne

Mięso mielone włożyć do miski, dodać drobno posiekaną cebulę, białko, mąkę ziemniaczaną, wino, sól, pieprz, olej sezamowy, gałkę muszkatołową i dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ryżem i sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.12.2012 00:20
Wyglądają wspaniale. Poproszę o porcję :)
Wafelek2601 15.03.2012 11:02
świetna propozycja
BernadettaP 12.02.2012 19:42
super- tak do obiadku, ale i do sałatki :)
monika154 07.09.2011 08:07
samczne
Monika193
Monika193 12.08.2011 06:18
smaczny obiadek
ben-ka 19.02.2011 09:04
Potwierdzam:) smakowite danie.
patusia 18.02.2011 23:49
wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak