Kulki mięsne

Kulki mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • białko

    1 szt
  • wino

    2 łyżki
  • olej sezamowy

    1/2 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa mielona

    1/2 łyżeczki
  • bułka tarta

    1/2 szkl
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso mielone włożyć do miski, dodać drobno posiekaną cebulę, białko, mąkę ziemniaczaną, wino, sól, pieprz, olej sezamowy, gałkę muszkatołową i dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ryżem i sosem pieczarkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

31.12.2012 00:20
Wyglądają wspaniale. Poproszę o porcję :)

Wafelek2601

15.03.2012 11:02
świetna propozycja

BernadettaP

12.02.2012 19:42
super- tak do obiadku, ale i do sałatki :)

monika154

07.09.2011 08:07
samczne

Monika193

12.08.2011 06:18
smaczny obiadek

ben-ka

19.02.2011 09:04
Potwierdzam:) smakowite danie.

patusia

18.02.2011 23:49
wyglądają bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat