Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki indycze z porem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pora 2 szt.
łagodnej pasty ajvar 7 łyżek
oliwy z oliwek 3 łyżki
rozmaryn do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat do smaku
filet z indyka 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki indycze z porem

Oliwę z oliwek wymieszać z solą, pieprzem, przyprawą do indyka oraz listkami rozmarynu. Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Wymieszać z przygotowana marynatą i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Pory umyć. W garnku zagotować wodę z dodatkiem cukru, soli i pieprzu. Do wody wrzucić pory i gotować 8 minut. Wyjąć, osuszyć i pokroić na kawałki długości 7 cm.

Każdy plaster filetu z indyka lekko rozbić i posmarować z jednej strony łagodna pastą ajvar. Na paście ułożyć po kawałku pora. Zwinąć plastry w roladki i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i piec z każdej strony na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 13.05.2011 11:41
chętnie spróbowałbym takich roladek:)
Goya 10.05.2011 18:59
mniam
Gosia40 17.03.2011 11:59
Super pomysł!
Misiek1 23.02.2011 08:31
mogą być dobre:)
krzyniu1984 20.02.2011 05:43
wydaje się być super!
aguus 19.02.2011 13:28
Ciekawe nadzienie do roladek z indyka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak