Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1/2 l
czekolada gorzka 100 g
orzechy arachidowe 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser czekoladowy

Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do miski wlać jogurt, dodać cukier puder, zmiksować. Następnie wlać czekoladę, żelatynę i dodać orzechy, wymieszać. Przełożyć do salaterek, podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 29.11.2013 16:31
smaczny deserek
barbara11561 16.10.2012 11:22
pyszniutki deserek
IlonaAlbertos 27.08.2012 23:00
Uwielbiam wszystko co czekoladowe.
irenka 06.05.2012 12:57
pyszniutki deser
Monika193
Monika193 28.08.2011 20:43
lubię taki
Monika193
Monika193 28.08.2011 20:43
lubię taki
Iwona51
Iwona51 28.03.2011 19:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak