Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 op.
kiełbasa śląska 1/2 kg.
cebula 2 szt.
koncentrat pomidorowy 1 słoik
olej
Kucharek przyprawa uniwersalna
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt.
boczek wędzony 30 dkg.
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

fasolę namoczyć,wstawić do garnka wlać odrobinę wody i gotować,kiełbasę i boczek pokroić w kostkę,cebulę pokroić w talarki,rozgrzać olej i wrzucić cebulę i podsmażyć dodać kiełbasę i boczek smażyć ok.5min.co jakiś czas mieszając,dodać do odgotowanej fasoli iwymieszać i gotować jeszcze ok.30min.dodać kostki rosołowe,przyprawić do smaku kucharkiem,pieprzem i papryką wymieszać na koniec dodać koncentrat pomidorowy wymieszać chwilę pogotować i podawać zaraz po ugotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.05.2013 10:35
dawno jej nie robiłem,czas to zmienić
caralajna 15.08.2012 09:07
mniam, mój przysmak z dzieciństwa
Wafelek2601 19.02.2012 17:25
smaczna
Seba 15.12.2011 09:09
smaczna
MAR3STA 20.02.2011 21:18
pycha fasolka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak