Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 100 g
marchewka 2
masło 2 łyżki
ziemniaki 4
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby łamiemy na mniejsze kawałki i moczymy całą noc w letniej przegotowanej wodzie. Następnego dnia w garnku rozpuszczamy masło i na małym ogniu dusimy pod przykryciem marchewki oraz cebulę pokrojone w kostki. Po 5 minutach wlewamy grzybki wraz z wodą. Gdy się całość zagotuje dolewamy zimnej wody, dodajemy kostkę rosołową oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 30 minut. Dodajemy jeszcze ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy ostatnie 15 minut – aż ziemniaki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 20.11.2012 22:18
coś dla mnie
Betka 26.10.2012 07:21
dobry czas na takie zupki;)
olkaaa 20.06.2012 08:40
zupa grzybowa koniecznie musi się pojawić na święta
goofy9 13.05.2012 20:35
uwielbiam grzybowe
agnieszka214 18.04.2012 10:49
pyszna
zuzanna_z 06.03.2012 11:12
super
zuzanna_z 06.03.2012 11:12
super
kanu83 04.04.2011 22:13
a ja uwielbiam :)
Monika193
Monika193 24.02.2011 20:44
bardzo lubię grzybową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak