Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w panierce kukurydzianej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki królewskie 10 sztuk
płatki kukurydziane 1 garść
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
jajko 1
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej roślinny 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w panierce kukurydzianej

Krewetki przyprawiamy gałką i odstawiamy na bok. Płatki kukurydziane przesypujemy do moździerza i ucieramy na proszek. W oddzielnej miseczce rozbijamy jajko i dodajemy sok z cytryny z dodatkiem odrobiny wody. Krewetki moczymy wpierw w jajku, następnie obtaczamy w panierce kukurydzianej i wrzucamy na mocno rozgrzany głęboki olej. Smażymy kilka minut, aż krewetki wypłyną, a panierka zacznie się rumienić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 03.12.2012 23:42
raz robiłam w cieście naleśnikowym, ale te na pewno lepsze
Betka 26.10.2012 07:21
rewelacyjnie wyglądają, jeszcze nigdy takich nie jadłam;)
Beatris 04.07.2012 10:36
Z chęcią bym jedną zjadła.
Grażyna13 07.10.2011 14:42
Super !
bami 27.04.2011 18:02
Uwielbiam krewetki! Zaraz wyjem dziurę w monitorze, bo w mojej zamrażarce niestety próżno ich szukać ;)
Mati13 15.03.2011 21:34
fajne:)
pacpaw 19.02.2011 09:12
Polecam :o) Możesz płatki kukurydziane zastąpić płatkami migdałowymi. Też robiłem, muszę tylko dodać przepis. Zdecydowanie są smaczniejsze i mniej piją tłuszczu.
Jolanta_P-S 19.02.2011 07:20
to już kolejny przepis z krewetkami, który w ostatnim czasie czytam chyba w końcu wyciągnę z zamrażarki i zrobię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak