Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pomidory krojone z puszki

    800 g
  • czosnek

    3 zabki
  • kwaśnej śmietany

    2 lyzki
  • żółtego sera

    4 lyzki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • oliwy z oliwek

    2 lyzki
  • bazylia

    3 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzewamy oliwę z oliwek i wykładamy pomidory z puszki. Oczywiście w sezonie wskazane jest użycie świeżych i mocno dojrzałych pomidorów. Dodajemy posiekane ząbki czosnku, bazylię i dusimy przez 10-12 minut. Następnie miksujemy składniki i doprawiamy do smaku. Dolewamy odrobinę wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy ze startym żółtym serem, kleksem kwaśnej śmietany i listkiem bazylii. Zupa doskonale smakuje również z makaronem. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ania67

11.06.2011 14:39
popieram

Ewa111

19.02.2011 16:34
świetna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat