Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus pomarańczowy z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
kasza manna 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
jajko 1 szt
sok z pomarańczy 5 łyżek
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
czekolada tarta 5 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mus pomarańczowy z czekoladą

Mleko zagotować z odrobiną soli. Kaszę mannę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, wlać do wrzącego mleka i gotować około 10 minut ciągle mieszając. Żółtko z cukrem pudrem utrzeć. Białko ubić na sztywną pianę. Zimną kaszkę ucierać dodając żółtko z cukrem, sok z pomarańczy. Pod koniec dodać pianę, skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać. Rozłożyć do salaterek, posypać tartą czekoladą. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak