Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z zacierką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 40 dkg
ziemniaki 60 dkg
włoszczyzna 1/2 pęczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 10 dkg
jajko 1 sztuka
woda 2 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z zacierką

Mięso gotowac w osolonej wodzie do miękkości. Pod koniec dodać włoszczyznę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Mąkę, jajo i wodę oraz odrobinę soli zagnieść, przygotowane ciasto zetrzeć na tarce do zupy. Gotować kilka minut, doprawić przecierem oraz solą i pieprzem. Przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.12.2011 10:48
pycha
Iwona51
Iwona51 29.09.2011 17:07
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak