Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

waniliowy sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 op.
jajko 4 szt.
budyń waniliowy 40 g
skrobia kukurydziana 2 łyżki
sok z cytryny 1 szt.
twaróg 1 (chudy)
cukier waniliowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: waniliowy sernik

Wycisnąć sok z 1 cytryny. Twaróg utrzeć z 1/2 margaryny, 1 szklanką cukru i 4 jajka. Następnie dodać proszek, duchy budyń, cukier waniliowy, skrobię kukurydzianą i sok z cytryny. Wymieszać. Wlać do natłuszczonej formy, piec 1 godzinę w temp. 180 stopni. Mozna polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak