Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki serowe z powidłami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
masło 25 dag
powidła śliwkowe 20 dag
cukier wanilinowy 3 łyzeczki
aromat cytrynowy 1/2 łyzeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
twaróg 25 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki serowe z powidłami

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie dodać przemielony ser, śmietanę, aromat, cukier waniliowy szybko zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny. Następnie ciasto rozwałkować na gr 1/2 cm, i kroić w kwadraty. Na środek kwadratu kłaść łyżeczką powidła i zwijać rogaliki. Układać na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 16.03.2011 21:39
powidła śliwkowe nie ale truskawkowe to co innego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak