Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby duszone z marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
grzyby świeże 1 kg
cebula 2 szt.
olej 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby duszone z marchewką

Na 2 łyżkach oleju usmażyć na złoto pokrojona w kostkę cebulę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli, dusić pod przykryciem około 10 minut. Grzyby, pokroic i obgotować w posolonej wodzie, odcedzic i dodać do marchewki. Dusić jeszcze razem około 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, wymieszac i zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 18.02.2011 20:26
fajny przepis, a grzyby lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak