Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z boczkiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5 szt.
boczek wędzony 15 dag
pieczarki 5 szt.
mleko 3 łyżki
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z boczkiem i pieczarkami

Mleko wymieszać ze skrobią, dodać jajka, dobrze roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, wyjąć na tym samym tłuszczu usmażyć oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Do masy jajecznej dodać boczek i pieczarki, wymieszać, Rozgrzać 1 łyżke oleju, wlać masę jajeczną, usmażyć omlet. Można podawać jako danie na każdą porę dnia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak