Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki niezawijane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
ryż 1/2 szkl
kasza manna 1/4 szkl
mąka ziemniaczna 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
cebula 2 szt
jajko 2 szt
kasza 1/2 szkl
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki niezawijane

Kapustę posiekać i posolić(1łyżeczka).Odstawić na pół godz.Następnie lekko odcisnąć i dodać do niej wszystkie składniki.Uformować gołąbki,obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju.Przełożyć do szklanego naczynia i zalać gorącym wywarem(1/2litra wody na 1 kostkę rosołową),tak aby zakryć całość.Piec ok1 godz,w temp,200*.Podawać na gorąco,można polać sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak