Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos chrzanowy do jajek lub ozora

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan duży korzeń 1 szt.
mąka 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
rosół 1/4 litra
śmietana gęsta 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sos chrzanowy do jajek lub ozora

Chrzan obrać i zetrzeć drobno na tarce. Mąkę wymieszać z zimnym rosołem, zagotować dodać starty chrzan, sól, sok z cytryny, trochę cukru do smaku, mieszać ale nie gotować, dodać 150 ml gęstej śmietany, wymieszać, podawać z połówkami gotowanych jajek, gotowanymi ozorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak