zapiekane bułki ze szpinakiem i jajkiem

zapiekane bułki ze szpinakiem i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki z pestkami dyni

    4 sztuki
  • szpinak świeży

    100 g
  • ser pleśniowy złocisty

    50 g
  • pestki z dyni łyżka

  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa mielona

  • kabanos

    4 sztuki
  • przepiórcze jaja

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• Ścinamy wierzch bułek i je wydrążamy,
• szpinak myjemy i suszymy,
• kilka chwil podgrzewamy go na oliwie (aż zmniejszy objętość), zdejmujemy z ognia,
• dodajemy pokrojone w dość duże kawałki kabanosy, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową, mieszamy,
• bułki faszerujemy szpinakiem z kabanosami, na wierzch każdej bułki wbijamy jedno jajko, posypujemy pieprzem,
• posypujemy pokruszonym serem i pestkami dyni,
• zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 10-12 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monika154

18.04.2011 19:57
apetyczne

monika154

18.04.2011 19:57
apetyczne

Jolanta40

15.01.2011 19:42
pyszności

stokrotka

05.12.2010 10:42
fajne

Jolanta40

30.10.2010 17:29
bardzo zdrowe

Katarzyna156

29.09.2010 22:33
Swietne

justyna111

06.09.2010 20:44
apetyczne

Lidia11

06.09.2010 18:26
jak fajnie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat