Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane bułki ze szpinakiem i jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki z pestkami dyni 4 sztuki
szpinak świeży 100 g
ser pleśniowy złocisty 50 g
pestki z dyni łyżka
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
kabanos 4 sztuki
jajka przepiórcze 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane bułki ze szpinakiem i jajkiem

• Ścinamy wierzch bułek i je wydrążamy,
• szpinak myjemy i suszymy,
• kilka chwil podgrzewamy go na oliwie (aż zmniejszy objętość), zdejmujemy z ognia,
• dodajemy pokrojone w dość duże kawałki kabanosy, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową, mieszamy,
• bułki faszerujemy szpinakiem z kabanosami, na wierzch każdej bułki wbijamy jedno jajko, posypujemy pieprzem,
• posypujemy pokruszonym serem i pestkami dyni,
• zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 10-12 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 18.04.2011 19:57
apetyczne
monika154 18.04.2011 19:57
apetyczne
Jolanta40 15.01.2011 19:42
pyszności
stokrotka 05.12.2010 10:42
fajne
Jolanta40 30.10.2010 17:29
bardzo zdrowe
Katarzyna156 29.09.2010 22:33
Swietne
justyna111 06.09.2010 20:44
apetyczne
Lidia11 06.09.2010 18:26
jak fajnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak