Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa sałatka śledziowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 3 szt
buraczki marynowane 1 słoiczek
cebula 1-2 szt
majonez 3 łyżki
jogurt 2 łyzki
pieprz do smaku
sok z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa sałatka śledziowa

Namoczone dzień wcześniej płaty śledziowe pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na parę minut.
W tym czasie obrać, pokroić drobno i sparzyć cebulę, wystudzić.
W misce połączyć śledzie, cebulę i buraczki( mogą być krojone lub tarte, na zdjęcie w sałatce są tarte) , wymieszać sosem zrobionym z majonezu, śmietany i pieprzu. Odstawić do przegryzki, najlepsze są następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 26.02.2011 20:24
to będzie moja ulubiona sałatka
ziutula
ziutula 20.02.2011 13:22
smacznego....
owca441 19.02.2011 21:30
śliczna
krzyniu1984 19.02.2011 08:29
ładny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak