Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z ryby

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4
filety rybne 50 dag
sok z cytryny 2 łyżki
cukinia 20 dag
bazylia
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z ryby

Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Rybę opłucz, osusz i pokrój na 12 pasków. Skrop sokiem z cytryny. Zioła opłucz i osusz. Cukinię umyj i pokrój wzdłuż na cienkie paski. Cząstki ryby posmaruj z obu stron oliwą, posyp posiekaną bazylią. Każdy kawałek owiń 2 plasterkami cukinii i zepnij wykałaczką. Ziemniaki odcedź i przekrój na pół. Rybne zawijańce ułóż na aluminiowej tacce i grilluj 12-15 min. Podaj z ziemniakami przekrojonymi na pół i podpieczonymi przez 5 min na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 18.02.2011 17:22
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak