Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków czerwonych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1/2 kg
ogórki kiszone 3 szt
cebula 1 szt
groszek konserwowy 1 szkl
majonez 4 łyżki
sól do smaku
cukier do msmaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków czerwonych

Buraki umyć, włożyć do wrzącej wody z dodatkiem soli i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, zalać zimną woda, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę, groszek odcedzić z zalewy, dodać do buraków. Wszystko połączyć z majonezem, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.10.2012 13:00
Wygląda bardzo apetycznie, muszę się skusić i zrobić.
Seba 14.01.2012 10:32
smaczne
Motorek 03.12.2011 09:38
bardzo fajna sałateczka
Monika193
Monika193 24.10.2011 23:32
przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak