Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z malinowym kremem budyniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier 15 dag
olej 120 ml
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 350 ml
masło 50 g
budyń malinowy 1 z cukrem
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kefir 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z malinowym kremem budyniowym

Budyń ugotować (zamiast pół litra mleka użyć 350 ml) i dodać masło.
Jaja utrzeć z cukrem, dodać olej, mleko i resztę składników- wymieszać.
Papilotki napełnić odrobiną ciasta i budyniem i na budyń nalać łyżeczkę ciasta.
Piec w 190 stopniach przez około 20 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 16.04.2012 13:52
do pełni szczęścia brakuje tylko świeżych malin
Natalia/tubisiek 14.06.2011 20:39
na pewno były smaczne
MAR3STA 24.02.2011 20:41
fajniusie mufinki;)
pacpaw 22.02.2011 12:04
jak się ładnie zarumieniły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak