Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz małorosyjski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
wędzonka 20 dag
włoszczyzna
cebula 2
kapusta kawałek
buraki 50 dag
śmietana 50 g
natka pietruszki
zakwas na żur
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz małorosyjski

Mięso ugotować, wyjąć, pokroić. Włożyć do garnka, zalać przecedzonym rosołem, dodać włoszczyznę i pokrojoną kapustę, ugotować. Buraki obrać, drobno posiekać, posolić, gotować 45 min, zakwasić, dodać do zupy, całość przyprawić do smaku. Włożyć pokrojoną w kawałeczki wędzonkę, przed podaniem zaprawić barszcz śmietaną, posypać natką lub koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak