Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z rybą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 20 dag
masło 10 dag
olej 1 łyżka
sól
grzyby 10 dag
jajko
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
mleko 1/3 szkl.
sól
pieprz
ryba 25 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z rybą

Z podanych pierwszych czterech składników zagnieść ciasto, skrapiając je 1/4 szkl. wody. Rozwałkować, wyciąć krążki. Grzyby krótko przesmażyć, zemleć razem z rybą, przyprawić. Dodać zasmażkę z mąki i masła rozprowadzoną mlekiem i pianą z białka. Ułożyć farsz na cieście, zlepić pierogi. Pierożki posmarować żółtkiem rozmieszanym z małą ilością wody, piec 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 12.03.2012 00:08
Apetycznie zapowiada się ta potrawa
misiek123 14.03.2011 13:14
coś innego :) coś pysznego :)
matii6 18.02.2011 19:32
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak