Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lazania ze sphagetti

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron lazania 6 szt
sphagetti 200 gr
mięso mielone 300 gr
ząbek czosnku 2 szt
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
masło 50 gr
mąka 2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
cebula 1/2 szt
bazylia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
sól do smaku
ser żółty 150 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Lazania ze sphagetti

Ponieważ brakło mi makaronu lazania...wykorzystałam sphagetti. Cebulkę drobno posiekać i usmażyć na oleju z dodatkiem czosnku. Dodać mięso, posolić, doprawić bazylią i przesmażyć. Ułożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym dwa płatki lazanii a na to wyłożyć warstwę mięsa. Przykryć kolejnymi dwoma płatkami makaronu i nałożyć drugą warstwę mięsa. Ponownie przykryć i nałożyć ostatnią warstwę mięsa. Sphagetti ugotować al dente. Zrobić z mąki i masła zasmażkę. Rozrobić zimnym mlekiem i dodać do powstałego sosu serek topiony. Przesmażyć. Doprawić. Sphagetti wymieszać z połową startego sera oraz sosem i ułożyć na górze lazani. Wszystko potrzepać żółtym serem i zapiec. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.11.2012 08:25
bardzo apetyczny pomysł
caralajna 16.11.2012 08:25
bardzo apetyczny pomysł
alaaa 08.06.2011 22:18
ciekawe połączenie
eli82 20.03.2011 17:27
super
MAR3STA 24.02.2011 20:39
świetne połączenie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak