Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta jabłkowo-migdałowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto: mąka 20 dag
cukier puder 5 dag
masło 10 dag
śmietana 1 łyżka
Masa migdałowa: migdały 10 dag
cukier 10 dag
śmietana 4 łyzki
cukier 10 dag
rodzynki
jaja 2
cukier 5 łyżek
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżki
masa 50 jabłeczna:
jabłka 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowo-migdałowa

z podanych składników zagnieść kruche ciasto, wylepić nim tortownice i uciec na jasnozłoty kolor. wymieszać składniki masy migdałowej i wyłożyć na przestudzone ciasto. drobno pokroić obrane jabłka, wymieszać z resztą cukru oraz rodzynkami, ułożyć równą warstwą na poprzedniej. Polać śmietaną ubita z jajkami, cukrem i cynamonem, wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 17.04.2013 19:52
znakomite ciasto
kanu83 26.02.2011 14:23
swietna
Emilia22 18.02.2011 14:50
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak