Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe wiórkacze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier puder 1 szkalnka
margaryna 5 dag
mleko 1/2 szklanki
miód 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
mleko 3/4 szklanki
margaryna 20 dag
kakao 2 łyżki
cukier 1 szkanka
wiórki kokosowe 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe wiórkacze

Margarynę utrzeć z cukrem i wciąż mieszając dodać jajko, miód, mleko i mękę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę , upiec w średnio nagrzanym piekarniku i po ostygnięciu pokroić w kostkę. Mleko, margarynę i cukier roztopić w garnku, dodać kakao i gotować 5 min. Po ostygnięciu polewy zanurzyć w niej kostki ciasta, a następnie obsypywać je wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 13.03.2011 16:07
na pewno są pyszne
kanu83 07.03.2011 14:01
Śliczne
Neetka90 23.02.2011 12:53
super ci to wyszło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak