Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa a\'la kebab

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
filet z kurczaka 3 szt
cebula 1-2 szt
ogórek kiszony 5 szt
papryka czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
ser żółty 0,6 kg
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprzdo smaku
olej do smażenia
keczup pikantny
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa a\'la kebab

Ryż ugotować w osolonej wodzie i później większą część przesypać do naczynia żaroodpornego.
Mięso wypłukać, pokroić w drobną kostkę, obtoczyć w przyprawie kebab-gyros i usmażyć na rozgrzanym oleju, a po usmażeniu fileta, wrzucić pokrojoną cebulkę i też podsmażyć.
Ogórki pokroić w plastry, paprykę w cienkie słupki, a kukurydzę odcedzić. Ser zetrzeć na tarce.
Przestudzony ryż w naczyniu żaroodpornym polać ketchupem i majonezem, posypać 1/4 sera żółtego, wyłożyć mięso drobiowe, cebulkę i znów ser żółty, na to ogórki, kukurydza i papryka, ser żółty, reszta ryżu, ketchup, majonez i ser żółty.
Całość piec w piekarniki jakieś 20-30 minut.
Dla wytworności smaku można dołożyć pokrojonego ananasa z puszki!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 24.03.2012 13:08
pycha
Kate131 28.12.2011 09:35
super
Joanna108
Joanna108 14.07.2011 08:38
bardzo interesujące
grazia1 15.06.2011 19:51
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak