Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszet z brokułów i kalafiora

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł
kalafior
sól

Przepis i sposób przygotowania na: paszet z brokułów i kalafiora

mała główka kalafiora 1 mały brokuł
300 g piersi z kurczaka 500 ml rosołu 2 jajka 2 łyżki mąki 1 cytryna 200 ml, śmietany , 1 marchewka, szczypta cukry trochę soli pieprzu

no i cytrynę osuszyć otrzec z niej skórkę , sok wycisnąć marchewkę pokroić na talarki
kalafior i brokuł opłukać i podzielić na różyczki włożyć do rondla zalać gorącym rosołem wlać sok z cytryny i gotować przez 7 minut
pamiętaj że marchewkę trzeba ugotować osobno
filety z piersi kurczaka rozdrobnić i zmiksować z marchewką wbić jajka dodać mąke skórkę zcytryny smietane , potem przyprawić z solą pieprzem i szczyptą cukru
formę wysmarować margaryną na dnie wyłożyć część masy drobiowej i wetknąć w nią pionowo na przemian różyczki z kalafioru i brokułu ułożyć potem dodać resztę masy i znów wetknąć w nią różyczki tak jak poporzednio potem wszystko wyrównać by nie było widać jarzyn przykryć natłuszczoną folią i wstawić i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 45 minut
po upieczeniu ostudzić i wstawić do lodówki na 6 h potem można wszystko pokroić w plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 17.03.2012 11:13
Wspaniały! takiego jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak