Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z kaszą i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 10 dag
ryż 10 dag
mięso pieczone 40 dag
cebula 2 szt
smalec 1 łyzka
kapusta 1 szt
jajko 1 szt
kiełbasa 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z kaszą i ryżem

Kapustę sparzyć w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Z główki zdjąć liście i ściąć twarde części. Ryż i kaszę ugotować w osolonej wodzie. Upieczone mięso i kiełbasę bardzo drobno pokroić lub zemleć w maszynce. Posiekaną cebulę zrumienić na smalcu.Do miski włożyć ryż, kaszę, mięso, kiełbasę, cebulę, wbić jajko, wymieszać. Przyprawić do smaku, Na każdy liść kapusty nałożyć nadzienie, złożyć brzegi do środka i zwinąć w rulon. Gołąbki ułożyć w rondlu, zalać bulionem i dusić. Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.01.2014 07:59
pyszne golabki
IlonaAlbertos 28.05.2013 16:53
Uwielbiam takie gołąbki.
Dorian 10.12.2012 22:47
super
Seba 18.08.2012 09:31
pyszniutkie
Motorek 17.07.2012 09:07
smaczne
pipi765 22.01.2012 19:19
są bardzo dobre
mirosława4 20.03.2011 14:08
fajny przepis
agnieszka137 18.02.2011 17:33
smaczne!, aż przyszła mi ochota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak