Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

halibut 1 kg
sok cytrynowy
mąka
olej
czosnek 2-3 ząbki
pieczarki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z migdałami

Ryby dokładnie sprawiamy i myjemy, nasączamy sokiem z cytryny i panierujemy w mieszance soli, mąki i tartej bułki. Płaską brytfannę lub duże naczynie do zapiekania smarujemy olejem układamy spanierowane ryby. Dodajemy pocięte w cienkie plasterki pieczarki i czosnek, z wierzchu posypujemy jeszcze raz bułka tartą i dodajemy trochę oleju. Przez około 25 minut pieczemy w podgrzanym uprzednio piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak