Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa pomarańczowo-orzechowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dag
cukier puder 1 szkl
żółtko jajek 2 szt
sok z cytryny 4 łyżki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
aromat migdałowy 5 kropel
aromat pomarańczowy 5 kropel
cukier waniliowy 2 łyżeczki
orzechy arachidowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa pomarańczowo-orzechowa

Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości, dodając stopniowo żółtka. Następnie dodać aromaty, sok z cytryny, zmielone orzechy i dokładnie utrzeć. Pod koniec wsypać drobno posiekaną kandyzowaną skórkę pomarańczową, wymieszać. Przekładać ciasta i torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 30.04.2013 21:11
bardzo dobra :)
IlonaAlbertos 03.08.2012 23:39
Smakowita.
Iwona51
Iwona51 18.10.2011 18:17
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak