Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1,5 kg
włoszczyzna 1
masło 4-5 łyzek
pomidory 25 dag
ser żółty 5 dag
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku ,ale nie koniecznie

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany z warzywami

Warzywa oczyścić, umyć, pokroić w plastry, włożyć do rondla, wlać 7-8 łyżek wody, dodać ok 4-5 oleju ( dusimy na półmiękko, posolić. Umytą, odfiletowaną bez ości rybę lekko posolić, ułożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem. Skropić rozgrzanymi 2 łyżkami masła. Mięso przykryć podduszonymi warzywami, dodać umyte, pokrojone w plastry pomidory. Posypać grubo tartym serem i tartą bułką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok 45 min. Gdy ryba jest upieczona, a ser lekko zrumieniony,wyciągamy i Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 26.02.2012 20:25
uwielbiam dorsza...
Tomasz17 08.06.2011 14:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak