Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zurek z suszonymi grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wędzone 2 sztuki
ziemniaki 1 kilo
boczek wędzony 20 deko
kiełbasa zwyczajna 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
grzyby suszone 1 garsc
żurek 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: zurek z suszonymi grzybami

do garnka z zimna woda wkladamy umyte kosci oraz grzyby . obieramy ziemniaki i kroimy w kostke dodajemy je do garnka i gotujemy na srednim ogniu.kielbase i boczek kroimy w kostke i podsmazamy na patelni.gdy ziemniaki beda miekkie dodajemy podsmazona kielbase i boczek. Wlewamy zurek i doprawiamy do smaku.gdy zurek sie zagotuje podajemy na talerz.smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 18.02.2011 12:58
uwielbiam właśnie dzisiaj robię
halinka1011 18.02.2011 09:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak