Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Slodziutkie rożki z masą orzechową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 250 g
żółtko jajek
śmietana 18 proc 2 łyżki
orzechy paczka
cukier puder
białko 4 szt.
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Slodziutkie rożki z masą orzechową

Mąkę, masło i żółtka oraz śmietanę wymieszać, zagnieść. Uformować z ciasta kuleczki wielkości orzecha i wstawić do lodówki na 3-4 godz. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i cukier waniliowy, po czy m wsypać orzechy(zgniecione) i delikatnie wymieszać. Kulki ciasta bardzo cienko rozwałkować , przekroić na 2 części, na każdą nałożyć trochę masy i zwinąć rożek. Upiec z piekarniku na jasnozłoty kolor w temp. 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 12.03.2011 20:55
Kusiciele:)
Angelika10 12.03.2011 00:31
Mniam... ;)
Neetka90 03.03.2011 16:16
ciekawe
Magdalena1110 24.02.2011 08:18
pyszności
kanu83 23.02.2011 13:16
Cudeńka
halinka1011 18.02.2011 09:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak