Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z groszkiem i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
marchew 2 szt
groszek konserwowy 1/2 szkl
mleko 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
kajzerka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z groszkiem i marchewką

Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na maśle. Marchew ugotować na półmiękko, pokroić w kostkę. Mięso mielone włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajko, cebulę, bułkę tartą, sól, pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną wyłożyć na folię aluminiową, uformować prostokąt. Na mięso wyłożyć odsączony z zalewy groszek i pokrojoną marchewkę, zwinąć w rulon, włożyć do formy, podlać szklanką wody. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 190 stopni. Po upieczeniu przestudzić, pokroić na porcje. Przed podaniem podgrzać. Podawać z ryżem lub kaszą, z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.09.2013 19:55
Smaczna musi być.
olkaaa 28.04.2013 16:05
bardzo fajna
Iwona51
Iwona51 21.01.2012 09:27
pycha
Motorek 22.12.2011 21:26
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak