Szynka parzona

Szynka parzona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • sól peklowa

    2 łyżki
  • liść laurowy

    10 szt
  • ziele angielskie

    10 ziarenek
  • pieprz cały

    10 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą tak aby cała była przykryta.Wrzucamy resztę składników.Przykrywamy i odstawiamy na 48godz, w chłodne miejsce.Po 48godz parzymy na małym ogniu przez ok 1,5 godz.Zostawiamy w tej wodzie jeszcze 12godz.Następnie wyciągamy z tej wody, posypujemy Kucharkiem i wkładamy do piecyka na ok20min tak aby się zapiekła z wierzchu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

11.03.2013 15:08
."Po 48godz parzymy na małym ogniu przez ok 1,5 godz" nigdy nie parzyłem mięsa w jaki sposób to się robi po prostu gotujemy na małym ogniu bez przykrycia 1,5 godziny?

ajres

30.05.2011 22:49
dobra

Tomek13

09.05.2011 13:18
super

banditka

14.04.2011 07:44
ladna

Magda60

10.04.2011 17:11
polecam

SyMiki

27.03.2011 21:16
pychotka

mala2021

16.11.2010 11:01
Szynka pyszna,super przepis!

ana00

27.09.2010 17:15
aż ślinka leci ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat