Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
mąka 1\\2 kg
masło 1 kostka
śmietana kwaśna 1\\2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki

Zagnieść ciasto , włożyć do lodówki następnie na drugi dzień składać na koperty przed każdym pieczeniem smarujemy odrobiną masła.
Pieczemy do zarumienienia !

Masa:
1 litr mleka (z tego odlewamy 1 szklankę)
do 1 szklanki mleka dodajemy:
4 czubate łyżki mąki , 2 jajka , 2 cukry waniliowe , jedną nie pełną szklankę cukru.
Do gotującego się mleka wlać tą masę UWAGA ! NIE WOLNO PRZYPALIĆ !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak