Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naszyjniki z bakalii w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele suszone 10 szt
brzoskwinie suszone 10 szt
śliwki suszone 10 szt
orzechy pistacjowe 20 szt
figi suszone 5 szt
orzechy włoskie 10 szt
migdały 1 szklanka
nici kuchenne
czekolada gorzka 4 tabliczki
suszone mango 2 szt
rodzynki 20 (Jumbo)

Przepis i sposób przygotowania na: Naszyjniki z bakalii w czekoladzie

Na 3-4 kawałki nici nanizać na przemian połówki owoców i orzechów, jedynie brzoskwinie dzielimy na 4, a mango na 10 kawałków. Migdały siekamy drobno i wysypujemy na tackę lub płaski talerz a czekoladę rozpuszczamy.
Sznury jadalnych korali :) maczamy w czekoladzie, obtaczamy w migdałach i odwieszamy do zastygnięcia. Operację powtarzamy aż do wyczerpania czekolady.
Doskonałe jako słodka przekąska lub jako drobny upominek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.05.2012 20:41
rewelacja;)
iknbozka 14.12.2011 17:34
super
Ewa111 18.07.2011 12:53
ciekawe
barbara11561 29.04.2011 11:44
Pysznie brzmi i chyba jeszcze lepiej smakuje:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak