Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny kurczak z grila

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
oliwa 6 łyżek
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
papryczki chilii 1 szt
Kminek mielony Prymat 1/4 lyżeczki
kolendra 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku.
goździki mielone 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kurczak z grila

Cebulę i papryczkę bardzo drobno posiekać. Do miski wlać olej, dodać posiekaną cebulę, papryczkę, roztarty z solą czosnek, goździki, kminek, posiekaną kolendrę, zioła prowansalskie, sól i pieprz, wszystko wymieszać. Marynatą natrzeć mięso, pozostawić na kilka godzinę w chłodnym miejscu.Następnie mięso ułożyć na rozgrzanej płycie gilowej, piec pod przykryciem około 10 minut, później dopiec bez przykrycia do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 27.02.2014 19:32
smaczne mięsko
ankaryba 23.06.2012 21:33
super!!!
Motorek 12.06.2012 09:26
pycha
mirosława4 03.12.2011 19:30
smaczny
Monika193
Monika193 02.05.2011 22:38
koniecznie wypróbuję przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak