Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Trzy mięsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
sos sojowo grzybowy 2 łyżki
marchew 2 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
pietruszka 1-2 szt
parówki 2-3 szt
sól do smaku
cynamon 1 kawałek
czosnek 3-4 ząbki
kapusta pekińska 1 szklanka
pierś z kurczaka 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
anyż
imbir 2 cm
kluski 500 mięsne chińskie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Trzy mięsa

Zagotować rosół wrzucić pierś z kurczaka pokrojoną na kawałki, dodać warzywa pokrojone w słupki. Czosnek siekamy i dodajemy z resztą przypraw i z sosem sojowym. Podczas gotowania rosołu przygotować kluski mięsne chińskie wg mojego przepisu. Parówki pokroić w kawałki 2-3 cm i dorzucić razem z kluskami do zupy, chwilę pogotować i podawać z dymką posiekaną w 2 cm słupki.

Zdjęcia brak bo wszystko zostało pożarte zanim ktoś pomyślał o aparacie ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 04.04.2012 11:11
fajna
Agnieszka/picola 12.06.2011 08:22
fajny przepis
iwona332 29.05.2011 10:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak