Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

steki wołowe duszone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Steki wołowe 1/2 kg
sól, pieprz, papryka do smaku
oliwa 2 łyżki
kostka mięsna 2 szt.
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: steki wołowe duszone

Gotowe, krojone steki wołowe obsypujemy solą, pieprzem i papryką obsmażamy lekko na 2 łyżkach oliwy aby puściły sok, podlewamy wrzącą wodą, dodajemy 2 kostki mięsne i dusimy pod przykryciem 1,5 godziny, uzupełniając w razie potrzeby wrzącą wodą. 1 łyżeczkę skrobi rozpuszczamy w małej ilości wody i wlewamy do mięsa i zagotowujemy. Podawać z kartoflami, kaszą i makaronem, z dodatkiem buraków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak