Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski mięsne chińskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
mąka ziemniaczana 1 i 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski mięsne chińskie

Mąkę ziemniaczaną łączymy z mięsem na jednolitą masę, gdyby się nie kleiło dodajemy odrobinę wody, gdyby było zbyt tłuste i się rozłaziło to dodajemy mąki ziemniaczanej. Zagotować duży garnek wody z dodatkiem soli i wrzucać kluski wielkości dwuzłotówki. Gotujemy aż ciasto stanie się lekko przezroczyste, trwa to kilka minut. Kluski podajemy w rosole, lub innej zupie z dodatkiem posiekanego szczypioru z dymki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 02.01.2012 22:57
fajne
iknbozka 21.11.2011 12:27
ciekawe
Agnieszka/picola 30.08.2011 21:55
ciekawe
Magdalena1110 04.03.2011 07:26
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak