Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy - bardzo mocno czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sz
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy - bardzo mocno czosnkowy

Ząbek czosnku obrać i przecisnąćprzez praskę. Kotlety schabowe rozbić i natrzeć powyższymi przyprawami(także natrzeć ząbkiem czosnku). Jajko roztrzepać i posolić. Na głęboki talerz wylać jajko, a na drugi talerz-bułkę tartą. Przygotowane kotlety panierować w jajku, a potem w bułce. Smażyć na patelni na złoty kolor. Podawać z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak